Întrebări Frecvente pentru EVENIMENTE

1. Ne poti spune ce implica filmarea cu 2 cameramani?

Motivul principal pentru care noi suntem alesi este calitatea deosebita a produsului final – filmul nuntii. Ne straduim sa luam fiecare proiect cat se poate de personal, deoarece credem ca povestea de dragoste a fiecaruia este speciala in sine. Pentru ca povestea voastra de dragoste sa se transforme intr-o productie video de exceptie, filmarea se va realiza cu minim 2 cameramani, echipamente de stabilizare video, lumini aditionale, recorder separat pentru coloana sonora la petrecere, in baza unui desfasurator aprobat de catre miri.


2. Noi nu ne pricepem cum ar trebui sa arate filmul nuntii noastre, doar stim ca vrem sa ramanem cu o amintire placuta. Ne puteti ajuta cu astfel de informatii?

Digital Passion are o traditie de peste 20 de ani in productia filmelor pentru nunti, colaborarea cu noi nu inseamna doar ca primiti un serviciu si atat. Mirii nostri au parte de o experienta inedita incepand cu prezentarea tuturor serviciilor la studio, insusirea de catre noi a ideilor voastre, stabilirea prioritatilor si locurilor de filmare pentru ziua nuntii, genul de coloana sonora pentru editarea video si multe alte „chestii” care fac parte din strategia noastra de lucru.


3. Oferiti productii video „Save The Date” si „Trash The Dress”?

DA, una dintre cele mai solicitate productii video suplimentare din ultima vreme de catre mirii nostri este „Save The Date” – o varianta inedita a unei invitatii de nunta in format video. Vorbim despre doua tipuri de servicii, fotografie si/sau film. Putem incepe discutiile despre planificarea filmarii/fotografierii imediat ce ati stabilit data nuntii.Important de retinut este faptul ca putem realiza acest gen de productie video chiar daca nu ne-ati ales pe noi pentru realizarea filmului nuntii. – NU, noi nu realizam film „Trash The Dress”.


4. Oferiti si servicii de fotografiere?

– Noi vom asigura strict productia video dar avem posibilitatea in cadrul intalnirilor de la studio sa discutam si despre serviciul de fotografiere, in toti acestia ani am cunoscut mai multi fotografi seriosi si profesionisti asa ca vom ajuta cu recomandari.


5. Oferiti servicii cu Cabina Foto?

Da. Colegii nostri va pot sta la dispozitie cu Star Selfie Photobooth – un serviciu destul de solicitat in ultimul timp de catre mirii nostri.


6. Cat timp dureaza pana primim filmul nuntii si fotografiile pe dvd de la cabina foto?

– Termenul pentru predarea filmului nuntii este intotdeauna stipulat in oferta si contract, este maxim 70 zile lucratoare incepand cu data platii ultimei transe. – Fotografiile printate la cabina foto – Star Selfie Photobooth le primiti pe loc in seara nuntii, guestbook ul cadou la finalul petrecerii iar toate fotografiile in format electronic in maxim 7 zile dupa eveniment.


7. In baza contractului de colaborare si a facturii fiscale beneficiem de garantie pentru buna executie?

– DA, filmul primit de la noi beneficiaza de „garantie de buna executie”. Toate detaliile sunt stipulate in contractul de prestari servicii si in anexa acestuia.


8. Vom primi si filmarea originala (brutul)?

– DA, asa cum este stipulat si in contract, veti primi si un set de discuri bluray/stick USB cu fisierele video asa cum s-a filmat cu precizarea ca acestea constituie arhiva familiei, oricand la noi in studio se vor putea folosi in cadrul altor montaje (eventual).


9. Cine are drept de autor pe intreaga filmare si montajul video?

– Drepturile de autor si cesionarea lor neexclusiva catre clienti. Conform legii drepturilor de autor, Digital Passion Video in calitate de autor al productiei video, ocazional, poate folosi imagini pentru promovarea activitatii studioului Digital Passion Video in mediul online cat si in cadrul prezentarilor la studio. In baza contractului de prestari servicii, Digital Passion Video va cesiona neexclusiv drepturile patrimoniale catre client, acesta avand dreptul sa foloseasca cum doreste filmul/fotografiile, dupa ce achita in totalitate costul contractului de prestari servicii. Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Art. 1. – (1) Dreptul de autor asupra unei opere literare, cinematografice, artistice sau ştiinţifice, precum şi asupra altor opere de creaţie intelectuală este recunoscut şi garantat în condiţiile prezentei legi. Acest drept este legat de persoana autorului şi comportă atribute de ordin moral şi patrimonial.


10. Pentru montajul video, ne putem implica si noi sa aducem colana sonora preferata?

– DA, toti clientii Digital Passion sunt interesati ca montajul video sa fie realizat pe gustul lor, de aceea ne puteti recomanda anumite melodii pentru care trebuie achitat dreptul de autor in cazul in care veti sa urcati filmul sau pasaje din filmul nuntii pe retelele de socializare sau sa folosim melodii pentru care noi platim lunar un abonament care ne da „dreptul de folosinta in cadrul studioului”.


11. Daca vom avea Casatoria Civila la o alta data decat Nunta, veti participa?

– DA, ne dorim sa fim prezenti si la Casatoria Civila, noi consideram ca face parte din obiceiul de nunta doar ca trebuie sa ne anuntati imediat cum stabilita data evenimentului si functie de disponibilitatea noastra, vom face tot posibilul sa fim prezenti. Fiind intr-o alta zi acest eveniment, functie de numarul de ore, daca va fi cazul de filmare la un restaurant, o locatie in aer liber, malul marii, malul lacului, vom discuta separat fata de contractul filmarii nuntii.


12. Unde locuiti si cat de departe va puteti deplasa ?

In acest moment, intreaga echipa locuieste in Constanta. Am fost plecati in mai multe locuri din Romania pentru filmarea nuntilor. Ne place mult sa calatorim, sa schimbam locatiile de nunta, sa cunoastem oameni frumosi impreuna cu povestile lor de dragoste. Tarifele serviciilor noastre comunicate in oferta sunt valabile oriunde in Romania, costurile legate de calatoria noastra si cazarea echipei vor fi achitate de catre voi, oriunde va veti dori sa venim.